Ispiraationa luonto

HUOM. Omistan kaikki kuvat joita tässä sivustossa esitetään. Ethän kopioi kuvia luvatta.

 


Minulle luonto on puron liplatusta, vehreitä sammalmättäitä ja puiden välistä pilkistäviä auringon kultaisia säteitä. Kevyen sumuverhon peittämiä aamuja ja majesteettisten puiden suojaamia salaisuuksia. Pienen pieniä yksityiskohtia joiden kauneutta ei edes aina huomaa. Kuten ensimmäisen huurteen jääkiteisiin kietoutuneita kukkia tai auringon ja puiden lehtien leikkiä.  Luonto on musiikkia ja hiljaisuutta.


To me nature is the calm sound of a brook, lush green surroindings and the golden sunbeams peeking through the trees. It’s a cool misty morning. Little secrets that are protected by the majestic trees. Beauty of small details that you don’t alway even notice like a flower frozen by the first frost. Or maybe the play of the sun and the leaves. Nature is music and silence.

DSC_1312


2017 juhlavaatemallisto on saanut inspiraationsa Suomen luonnosta ja vahvimmaksi vaukutteeksi osoittautui Suomen metsät. Juhlapukujen värimaailmoissa ja yksityiskohdissa tulkitsen omia mielikuviani luonnosta ja niitä asioita joihin oma katseeni kiinnittyy. Koristeluilla ja yksityiskohdilla halusin tavoitella hieman satumaista tunnelmaa. Entä jos metsänneito ei olisikaan taruolento.


The 2017 Collection for eveningwear was inspired by the Finnish Nature and the forest turned out to be the strongest influence. In the colors and details of these garments, I interpret my own image of nature and the things that catch my eye. With details, decorations and embroidery, I wanted to create a touch of fairytale like atmosphere.

DSC_1327


Luonnosta ja metsästä tulee usein mieleen vihreät puut ja sininen taivas. Halusin kuitenkin avata malliston esittelyn jollain ihan muulla. Tässä pitkässä iltapuvussa on käytetty pehmeääkin pehmeämpää silkkisamettia ja helmaan on valittu satiinia. Vyötäröä koristaa kevyen kullahatava pitsivyö. Pidän mekon mallissa siitä että se on näyttävä vaikka samalla se onkin hillitty. Koska malli on peittävä halusin tehdä mekon selkäpuolelle hienostuneen aukon joka paljastaisi selän.


 

DSC_1294

 

 


Myös tämä seuraava asu on yläosaltaan silkkisamettia ja helmassa on käytetty ihanan ilmavaa silkkiä.  Halusin leikkiä puvun mittasuhteilla ja tehdä yläosasta lantiolle asti ulottuvan sen sijaan että, mekko olisi katkennut vyötäröltä. Tämän mekon kanssa voisi kuitenkin hyvin käyttää siroa vyötä korostamaan vyötäröä. Väri on näyttävä ja ylellinen.


 

DSC_1356

DSC_1357


Lyhyt helma toi tähän mekkoon mukavasti keveyttä ja pientä leikkisyyttä. Lantiolla on käytetty samaa pitsiä koristelussa kuin edellisessäkin asussa ja pitsin palat on ommeltu käsin paikoilleen.


 

DSC_1403-3

 

 

 


Omista lapsista ei saisi valita suosikkeja mutta kyllä tämä kolmas asu on ehdottomasti yksi omista. Idea silkkihaalarista oli pyörinyt päässä jo kauan ennen malliston suunnittelua. Kun suunnittelussa pääsi vauhtiin ja kokonaisuus alkoi hahmottua en voinut enään kuvitella mallistoa ilman tätä asua.


 

DSC_1453


Kompromisseja ei tehty,  sillä mielikuva  haalarista oli niin selkeä väriä, mallia ja yksityiskohtia myöden. Syvän vihreä silkki  ja sen reagointi valoon, kuten myös kultaiset koristelut toivat mieleen tiheän metsän  keskellä tanssivat auringonsäteet. Materiaaliksi etsin luonnonmateriaalia joka oli hyvin muotoiltava ja juhlava. Mallista halusin hyvin ryhdikkään ja räätälöidyn.


 

DSC_1459


Tästä luomuksesta löytyy herkullisia yksityiskohtia jotka toimat kaikki yhdessä halutun kokonaisuuden luomiseksi. Etupuolella olevat laskokset ja prässiviivat luovat suoraviivaisuutta ja ryhtiä kun taas hyvin avoin selkä on näyttävä yllätys puvun  toisella puolella. Asun kruunaa vyötärölle käsin kirjottu kultainen koristelu jota on täydennetty pitsikukkasilla.


 

DSC_1495

 

 

 


Seuraavaa asua lähdin ensimmäisenä ompelemaan. Tässä iltapuvussa toistuu silkkihaalarin tavoin upea tumma vihreä. Yläosassa on käytetty samaa pitsiä kuin aikaisemmissa koristeluissa mutta tällä kertaa se ei ole vain koriste vaan yläosan pääelementti. Yläosa onkin ommeltu lähes kokonaan käsin ja jokainen pitsin pala on aseteltu paikoilleen yksitellen.


 

DSC_1628


Jälleen puvun avoin selkä oli yksi avainajatuksista ja eri selkämyksissä olenkin halunnut kokeilla erilaisia ratkaisuja. Tässä puvussa päädyin hempeään ja pyöreään muotoon jonka reunaa rikkoo pitsiset kukat ja lehdet. Helmaa keventää edessä oleva halkio.


 

DSC_1582

 

 


Runsaiden värien rinnalle halusin jotai kevyttä ja ilmavaa. Kuin kevyt sumukerros viileänä iltana tai koskematon ensilumi jonka alta pilkistää vielä vihreää. Materiaaliksi valikoitui valkoinen tylli ja helmassa tavoittelin runsautta, mutta myös keveyttä. Halusin leikitellä mekon horisontaalisilla linjoilla ja tehdä jotain vähä erikoista mutta yleisvaikutelmaltaan yksinketaista.


 

DSC_1559


Yläosan pystysuuntaan vedostettu tylli on aseteltu poikittaisilla tikkauksilla ja sen lisäksi helmaan lisättii yksi rypytetty tyllikerros joka asetettiin tarkoituksella lantion korkeudelle vyötärön sijaan.


 

DSC_1558

 

 

 


Ikivihreä määritellään myös ajattomana ja seuraavassa asussa palataan vielä kerran vihreään. Tämä asu on jo ottanut paikkansa malliston lippulaivana ja allekirjoittaneelle  tämä puku on ehdottomasti arvokkain. Tämä on malliston ainoa kaksiosainen puku, jossa  rikkaan vihreä silkki kohtaa keveän valkean tyllin. Hameessa halusin tavoitella keveyttä ja kuohkeutta. Sellaista hienovaraista tyllikerrosten keskinäistä läpikuultavuutta joka tekisi muuten runsaasta helmasta kevyen. Keskityin myös siihen että helman runsaus ei alkaisi liian rajusti vyötäröltä vaan linja olisi kaunis A-malli.


 

DSC_1677

DSC_1747


Silkkipaita on malliltaan yksinkertainen, jotta kaikki huomio kiinnittyisi koristeluihin sekä värien  yhdistelmään. Tavoittelin ylellistä ja yksilöllistä lopputulosta. Vaatetta joka on todella uniikki. Koristelu on kirjottu käsin ja käyttäen metalli- ja muliinilankaa sekä lasihelmiä. Tämä asu on ehdottomasti vihreän silkkihaalarin sisarus.


 

DSC_1708

 

 

 


Kaikkien näiden yksityiskohtien ja runsauden jälkeen oli hyvä vetää henkeä ja lähestyä vaatteiden yhteistä teemaa jälleen pelkistetymmin. Tässä tumman sinisessä iltapuvussa liike ja väri olivat yksin pääosassa.


 

DSC_1644


Vaikka puvussa on volyymia päätin antaa sen laskeutua vapaasti ilman ylimääräisiä lisäkerroksia, jotta puku voi ottaa itse oman muotonsa laskeutumalla vapaasti. Joskus vähemmän on enemän.


 

DSC_1653

 

 


Tästä päästäänkin malliston toiseen lahkeelliseen. Samaa Sinistä sifonkia jälleen käytteän. Tämä haalari on vihreään silkkihaalariin verrattuna paljon pehmeäpi ja hieman rennompi malliltaan. Se jatkaa samoja teemoja kuin edellinen mekkokin, mutta tällä kertaa koristelut tuntuivat juuri oikealta lisältä. Haalarin vyötärölle valikoitui upea, mutta siro pitsi jonka väri on  hopean ja valkean välimaastoa


 

DSC_1827


Tämänkin haalarin vyötäröllä on hauskana yksityiskohtana laskokset ja leveät, suorat lahkeet anatavat haalarille  mekkomaisen siluetin.


 

DSC_1829

 

 


”soljuva kuin puro”

Tämän kuvauksen sain seuraavalle asulle. Se ei ollut  mielikuva joka vastasi omaani, mutta ihan yhtä sopiva ja oli ihana kuulla että puku herätti mielikuvia luonnosta. Väriteema on jatkanut matkaansa harmaisiin sävyihin. Monesti olen kuullut mielipiteen: ”harmaa ei ole mikään väri”. Tästä en voi olla samaa mieltä sillä minusta se on upea väri etenkin kun eri tumuuksia ja sävyjä pääsee yhdistelemään.


 

DSC_1963


Sametista hurmaantuneena valitsin kyseisen materiaalin myös tähän pukuun . Helma puolestaan on mitä kevyintä silkkiä sinertävän harmaassa värissä. Silkkisametin pinnan kiilto sitoo yläosan vaaleampaan helmaan kauniisti. Vyötäröä koristaa raikkaan valkoinen ja hopea-valkoinen koristelu. Koristeet on ommeltu käsin ja asteltu niin että vyötärölinja sa hieman uutta muotoa.


 

DSC_1937

 

 


Malliston viimeinen asu jatkaa raikkaissa harmaan ja valkoisen sävyissä. Tämä puku voisi yhtä hyvin toimia myös hääpukuna.  Yläosa on ommeltu tässäkin asussa lähes kokonaan käsin jokaista kukkaa myöden. Vyötärölle on lisätty samettinen nauha jonka väri yhdistää vaalean yläosan mukavasti helman kanssa.


 

DSC_1898


Helman keveys ja vaivaton liike pääsevät tässä puvussa kunniaan. Tämä takia helma takaosa onkin jätetty pidemmäksi. Tähän mekkoon oli hyvä päättää juhlavaatemallisto.


 

DSC_1905


Meillä kaikilla on mielikuvamme luonnosta, asioita joita pidämme kauniina ja yksityiskohdista joihin huomiomme kiinnittyy. Sen takia tätä mallistoa ja sen asuja ei nimetty mitenkään. En halunnut tehdä tulkinnastani liian kirjaimellista vaan tarkoitus oli jättää vapaus mielikuvitukselle ja tulkinnalle.


 

DSC_1861

 


Vaalokuvaus: Meri Peltonen

Kampaukset: Elena Ahjosaari

Meikkaus: Heli Ojala


 

Jos asut herättivät sinussa mielikuvia luonnosta, olisi mahatavaa kuulla niistä vaikka kommenteissa 🙂

Jos jokin puvuista herätti mielenkiintosi ota rohkeasti yhteyttä! Tiedustelut ja yhteydenotto täällä.

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ispiraationa luonto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s