Winter Coat

Kuvat: Meri Peltonen

dsc_0771-4
Malli: Riina Vihuri

En kuvailisi itseäni talvi-ihmiseksi mutta talven pukeutumista rakastan! Kerrospukeutumista, villasukkia, neuleuita ja ihania takkeja. Takeista puheen ollen. Kummasti oli vaatekaappiin tullut juuri sopivasti tilaa villakangastakille syksyn aikana ja se tilahan piti täyttää välittömästi. Toinen mukava sattuma oli jo 2 vuotta varastossa odottanut ihanan pehmoinen villakangas joka pääsisi vihdoin käyttöön.


I wouldn’t call myself a winter person but I do love winter clothing! Layering, wool socks, knits and wonderful coats. Speaking of coats. It just so happened that I had some space in my closet for a new coat and that had to be fixed right away. Another happy coincidence was that I had a lovely and soft wool fabric that was finally going to be used after 2 years of waiting to find a perfect thing to use it for.

 

dsc_0760-2

dsc_0804-2

Takkia suunnitellessani ensimmäinen luonnos oli aika lailla erilainen kuin lopputulos. Annoin suunnitelmien hautua ja lopulta päädyin todella pitkään ja väljään takkiin, herrainkauluksella. Loput yksityiskohdat loksahtivat paikalleen melkein itsestään, kuten taskut ja tuplanapitus kultaisilla napeilla. Napit ovat isovanhempien säilöistä löytyneitä aarteita jotka ovat ajan myötä kulkeutuneet minulle ja nyt niillä on arvoisensa vaate johon ne sopi kiinnittää.


The coat turned out quite different from the original plan. I let my ideas brew and the end result was a really long and loose-fitting with the specific kind of collar. The rest of the details just kind of fell into place like, for example, the pockets and the buttons. The buttons found their way to me from my grandmother who used to keep all the buttons from clothes she had to throw away after they were beyond repair. Now they are on a new garment worthy of them.

dsc_0769-2

dsc_0772-2

Näin pitkässä takissa tuli omat haasteensa kun allekirjoittaneellakin oli näin pitkä malli ensi kertaa työn alla. Halusin säilyttää kankaan ihanan pehmeyden takin ulkonäössä, mutten halunnut siitä ryhditöntä. Pienillä olkatoppauksilla ja muilla asianmukaisilla rakenteilla sain takkiin juurin sopivasti sitä kaivattua ryhtiä. Tämä takki tulee ehdottomasti käyttöön.


Making a coat this long had it’s own challenges specially since this was the first coat in this length for yours truly. I wanted to keep the softness of the fabric but I still wanted it to have posture. To make that happen,  I added small padding on the shoulders. This coat will most definitely be used.

DSC_0800-2.jpg

dsc_0794-2

Tätä takkia pääsin kuvailemaan ihanissa talvimaisemissa ja iskin silmäni vanhahkoon, kauniin punaiseen puutaloon jonka ikkunat ja seinät olivat valkean huurteen peitossa. Se tuntui juuri oikealta taustalta ja mielestäni sain ihan kivan tunnelman kuviin :).


I did the photo shoot for this coat in the beautiful winter scenery and and old red wooden house caught my eye. The windows and the walls were covered in frost and it felt like the perfect scene for these photos and I’m happy with the overall result.

dsc_0757-2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s