Little black dress

Kuvat: Meri Peltonen

dsc_0448
Kuvassa koot: XL, M, S (vasemmalta oikealle). Asusteet eivä ole itsetehtyjä vaan kerätty usean neitosen vaatekaapeista kuvausta varten.

 

Lähdin tekemään kokeilumielessä ns. ”yleispätevää kaavaa”. Näin omien artesaaniopintojen loppusuoralla, standardi kaavan piirtäminen kiinnosti kovasti ja päätin sitten tehdä jokaisesta koosta myös prototyypin. Eli inspiraatio mekon mallille  lähti omasta mekosta jonka tein viimekuussa. Näissä kyseisissä mekoissa päätin kuitenkin käyttää joustavaa trikookangasta, jotta vaatteesta tulisi vielä useammalle sopiva. Tämä mekko on yksinkertaisuutensa ansiosta hyvin monikäyttöinen ja asusteilla siitä saa monenlaisia kokonaisuuksia.Kukapa ei pikkumustaa vaatekaappiinsa tarvitsisi.

Kun olin saanut mekot valmiiksi, ja testannut kokojen paikkaansa pitävyyttä, aloin miettiä mitä näillä mekoilla teen. Joulun kunniaksi päätin pistää arvonnan pystyyn ja antaa mekot eteenpäin niille joita arpaonni suosii. Eli kyseiset mekot arvotaan Instagramissa (instagram: meri_peltonen) , josta löytyy tarkemmat ohjeet arvonnalle. Arvonta alkaa 20.12.2016 ja päättyy 1.1.2017.  Joudun valitettavasti rajaamaan arvonnan Suomeen.

Mekkojen koot löydät alaolevasta pdf kokotaulukosta:

kokotaulukko

Jos haluat osallistua arvontaan ja kaipaat apua koon valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä!


I wanted to make a dress with ”standard” measurements that would fit a lot of people. This is something I’ve been interested in and now that my artisan studies are at their end I decided to give it a go and make prototypes. Inspiration came from a dress I made for myself last month. With these particular dresses I decided to use a stretchy fabric to make it fit even more people. Because the dress is so simple, it’s very easy to change with accessories to fit different occasions, and who doesn’t need a little black dress.

dsc_0551
Kuvassa koko M (mitat kokotaulukossa)

 

dsc_0511
kuvassa koko XL (mitat kokotaulukossa)
dsc_0521
kuvassa koko S (mitat kokotaulukossa)
dsc_0503
Kiitos malleille! > Outi Matilanen, Jenna Rinta-Könnö ja Mia Lorenz.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s