FIRST BLOSSOM

Press play to turn on the music.

dsc_0064

FIRST BLOSSOM – collection

Tiedätkö sen tunteen kun jotain haluaa tehdä niin paljon ja taukoamatta, että siihen unohtuu. Sitä kutsutaan kai flow-kokemukseksi ja optimaalinen flow-kokemus syntyy kun ihmisen taidot vastaavat käsillä olevaa haastetta ja aktiviteettiin paneutuu kiinnostuneesti. Tällaisina hetkinä ihminen on kuulemma onnellisimmillaan.

Kyllä se oma juttu on löytynyt. Tämänkin työn rakentumista kuvaa tuo flow-kokemus enemmän kuin hyvin. Tässä on siis kyseessä ensimmäinen oma mallisto! Kokonaisuus rakentuu viidestä asukokonaisuudesta, joita suunniteltaessa ja valmistaessa on löytynyt se oma juttu. Lähtökohtana toimi niinkin yksinkertainen asia kuin pieni kankaanpala. Kangaskaupasta olin pyytänyt näytepalan kauniista kultaisesta silkistä ja myöhemmin tuli opintojen lomassa puheeksi malliston tekeminen ja suunnittelu.  Siinä kohtaa palaset loksahtivat kohdilleen ja ajatukset lähtivät virtaamaan tuhatta ja sataa.

Tietenkään alussa ei ollut ajatuksilla ja ideoilla minkäänlaista suodatinta, vaan luonnostelin kaikki ajatukset paperille, kunnes pino oli jo parin sentin korkuinen. Sieltä valikoin muutaman suosikin, joista lähdin rakentamaan yhtenäistä kokonaisuutta.

Vuosi sitten rakastuin käsinkirjontaan ja värjääminen/maalaminen kankaalle kiinnosti paljon. Siitä lähdin kehittämään ideaa omien pintojen ja kuosien luomisesta. Halusin luoda kauniita, uniikkeja ja ajattomia vaatteita joissa on hieman Couture henkeä. En kuitenkaan halunnut unohtaa käytännöllisyyttä jota itsekin vaatteissani arvostan. Tämä näkyy mm. vaatteissa joissa on käsin maalausta. Kaikki käsinmaalatut vaatteet ovat vesipestäviä ja niin myös niiden hoito on helpompaa.

Näihin vaatteisiin pukeutuu laadukkaita materiaaleja ja uniikkia käsityötä arvostava henkilö. Haluaisin ajatella, että kohderyhmään kuuluu kuka tahansa, joka jotain mieleistä näistä löytäisi, ikään ja tyyliin katsomatta.


Make sure to watch the video at the end!


Do you know the feeling when you want to do something so much and without a pause, that you just kind of forget  everything else.  I guess it’s called the Flow-experience and the optimal flow-experience happens when your skills match the task at hand and you focus on that task with interest. This is reportedly when a person’s at their happiest.

I’ve definitely found my own thing. The Flow-experience describes making my first own collection more the perfectly. It contains 5 outfits that I designed and made. I started out with something as small and simple as a little piece of fabric. I had asked for a sample of this beautiful gold silk and later on we had a discussion at school designing and  making a collection. That’s when all the pieces fell into place and ideas started racing through my mind faster then a race car.

At first there was no filter for the ideas pouring out of my head so I sketched every single one of them until I had a pile of designs that was an inch thick. From there I chose a couple of my favorites and started  developing a coherent collection.

About a year ago I fell in love with embroidering by hand and dyeing/painting on fabric also interested me a lot. From there, I began developing the idea of making my own unique surfaces the my fabrics. I wanted to create something beautiful and timeless that would also be inspired by Couture. However, I didn’t want to forget practicality, which is something I value in my own clothes. This practicality can been seen , for example, in all the hand-painted garments that are all washable.

These clothes are worn by someone who values good materials and unique handicraft. I would like think that my target group for this collection includes anyone who finds my designs pleasing to the eye, without distinction of age or style.

dsc_0318

ASU 1

Ensimmäinen asu koostuu korkeavyötäröisistä laskostetuista housuista ja kevyestä jakusta (alupaita on mallin oma perus toppi).

Halusin tehdä jakkuun mielenkiintoisia kulmia ja korostaa saumoja koristetikkauksilla sauman molemmin puolin. Halusin jakusta kevyen, joten päätin tehdä sen niin, ettei se tarvitse vuorikangasta. Hihansuun taitteet on ommeltu käsin, jotta ommel ei näy päältä päin. Kaulus ja selkä on koristeltu mustalla puuvillaisella koristenauhalla, jota on ommeltu saumojen väliin. Kangas on puuvillaa, johon on kudottu metallilanka kankaan sidokseen.

Housut ovat malliltaan hyvin klassiset korkeavyötäröiset housut, johon toin ilmettä edessä olevilla laskoksilla. Housujen materiaalina käytin kevyttä 100% villakangasta.


The first outfit includes pants, with a high waistline and pleats, and a light jacket (the top under the jacket is a basic top owned by the model).

I wanted to create interesting angles and highlight the seams with decorative stitching on each side of the seam. I wanted the jacket to be light so designed it without lining. The cuffs were sewn by hand so the stitching wouldn’t show on the right side of the sleeve. The back and the collar has been decorated with a cotton ribbon that was sewn between the seems. The fabric is cotton that has metal thread woven in  it.

The pants are very classic  with a high waistline and the pleats in the front to add a little character. The fabric is a very light wool (100% wool).

dsc_0321

ASU 2

Toinen asu koostu kevyestä käsinmaalatusta puserosta ja shortseista.

Puseron kuvio on maalattu käsin käyttäen taiteilijakäyttöön tarkoitettuja tekstiilitusseja, painovärejä ja silkkimaaleja. Pohjakankaana on käytetty silkkiviskoosia  ja se on tuettu kauluksesta, rannekkeista ja nappien kohdalta puuvillabatistilla. Kontrastia ja ryhtiä toin mustalla puuvillaisella koristenauhalla ja viimeinen silaus on nappien kultainen säihke.

Shortsit on valmistettu myös puuvillakankaasta johon on kudottu metallilankaa. Muotoa ja hauskan ykstyiskohdan tuovat selkeät laskokset etupuolella. Lahkeen käänteet on ommeltu käsin, jotta ommel ei tule näkyviin. Kuten edellisen asun housuissa, myös näissä shortseissa on korkea vyötärö ja ne ovat samalla tavalla hieman vintage-henkiset.


The second outfit was put together from a hand-painted blouse and high waisted shorts.

The print on the blouse was painted using markers suitable for artistic use one fabric, fabric printing colors and paint that’s for painting on silk. The fabric I used to paint on, silkviscose, was supported with a cotton cambric ( the collar and the underneath the buttons and buttonholes). I added some contrast and posture with a black cotton ribbon in the collar, by the buttons and the on back of the blouse. The glimmering gold buttons were the perfect finishing touch.

The shorts are also made from a cotton fabric that has gold thread woven in to it. The clear pleats in the front, are a fun  detail and give the shorts a nice shape. The pant leg is sewn by hand like in the jacket from the first outfit so the stitching stays hidden. Kind of like in the long pant from the first outfit, these shorts have a high waist and have the same kind of vintage feel to them.

dsc_0025

ASU 3

Käsinmaalatusta yläosasta ja tyllialaosasta syntyi ihana ja sievä kokonaisuus.Yläosan selkä on V-mallisesti avoin ja ihanan lisän tuovat suloiset pikkuhihat. Tässä mekossa maalaus on asteen sinisemmän sävyinen. Materiaalina yläosalle oli silkkiviskoosi ja maalaustarvikkeet ovat samat kuin toisen asun puserossa. Alaosan morsiustylli on  materiaaliltaan 100% polyesteriä ja vuorikankaana on käytetty asetaattivuorikangasta.


The hand painted bodice and the tulle bottom created a charming and delightful piece. The bodice is open from the back in a v-shape and the little sleeves are a very sweet little detail. In this dress the painted surface is a little more shades of blue. The material in the bodice is silkviscose and the painting was executed with the same supplies as the blouse from the second outfit. The bridal tulle used in the bottom is 100% polyester  and the lining is acetate.

dsc_0204

ASU 4

Tämän asun miellän aikaisemman tyllimekon isosiskoksi. Tässä on käytössä kultainen silkki, josta koko ajatus mallistoon lähti. Käsinkirjontaan rakastuin jo vuosi sitten ja nyt pääsin sitä tässä toteuttamaan. Kirjonta on toteutettu muliini- ja metallilangalla ja pohjakankaana ihanan ihana kultainen dupion-silkki (silkki100%). Alaosa on morsiustylliä joka on siis 100% polyesteriä. Vuorikankaana on käytetty yläosassa kultaista 100% viskoosivuorta ja tyllin alla on taas asetaattivuori.


I think of his particular garment as the big sister of the previous dress. Here I used the gold silk that was the source of inspiration for the whole collection. I fell in love with hand-embroidery about a yea ago and was able to incorporate it in this piece. I used regular emroidery thread and matellic embroidery thread together on this lovely gold dupio-silk (100% silk). The bottom is bridal tulle that is 100% polyester. The lining on the bodice is viscose  and the lining under the tulle is acetate.

dsc_0346

ASU 5

 

Viimeisenä asuna on täyspitkä mekko/iltapuku. Hillitysti merenneitomallinen mekko
on myös käsinmaalattu yläosasta asun numero 2 yhteydessä kerrotuilla välineillä.
Tällä kertaa maalaus on keskittynyt kukkasiin ja kuvion pohja on jätetty raikkaan
valkoiseksi. Pohjakankaana jälleen ilmaakin kevyempi silkkiviskoosi ja vuorikangas
on 100% asetaattia. Mekossa on avoin selkä, johon on ommeltu silikoni nauha
helpottamaan sen päällä pitämistä. Kyseinen mekko voisi toimia hyvin myös
häämekkona.


Viimeisenä asuna on täyspitkä mekko/iltapuku. Hillitysti merenneitomallinen mekko
on myös käsinmaalattu yläosasta asun numero 2 yhteydessä kerrotuilla välineillä.
Tällä kertaa maalaus on keskittynyt kukkasiin ja kuvion pohja on jätetty raikkaan
valkoiseksi. Pohjakankaana jälleen ilmaakin kevyempi silkkiviskoosi ja vuorikangas
on 100% asetaattia. Mekossa on avoin selkä, johon on ommeltu silikoni nauha
helpottamaan sen päällä pitämistä. Kyseinen mekko voisi toimia hyvin myös
häämekkona.

 


Valokuvat: Meri Peltonen

Kuvauspaikka: Humanisticum, Åbo Akademi owned by Åbo Akademi Foundation

Mallit: Minna Lindroos ja Saara Tuomola

 

WATCH THE VIDEO TO SEE THE WHOLE STORY! 

(sammuta taustamusiikki ennen videon katsomista/turn of the backroundmusic before watching the video)

 

Want to take a second look at a sertain photo? You can find them all here!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s