Siilipuku / Hedgehog costume

 

Tässä tekstissä olevat kuvat valmiista siilipuvusta on otettu Radion sinfoniaorkesterin (Rso) ja Lasten Musiikki- ja kulttuurikeskus Verson Lastenkonsertista Musiikkitalon konserttisalista Helsingistä. Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi

lisää konsertista täällä

Kuvia on myös Musiikki- ja kulttuurikeskus verson  Facebooksivuilla!

IMG_8461
Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Siili: Siina Hirvonen

Tämä projekti oli erityisen hauska ja ennen en ollut tällaista asua päässytkään tekemään. Kyseessä on siis siilipuku, jota on tarkoitus käyttää esiintymisasuna lasten konserteissa. Asiakkaana oli siis myös pikkukakkosesta tuttu Siina. Asiakas toivoi helposti puettavaa ja riisuttavaa asua, joka sai olla sadunomainen. Konserteissa esiintymiseen sisältyy kaikenlaisia kuperkeikkoja, kierrähdyksiä ja muita temppuja, joten puvussa piti pystyä liikkumaan. Yksi vaatimuksista oli myös että puvun voi pestä lukuunottamatta osaa jossa piikit ovat. Tein puvun yhteistyönä Outi Matilaisen kanssa.

 

This project was particulalry fun and something I hadn’t done before. The project was a hedgehog costume that was ment for childrens concerts and our costumer, Siina, is also known from a TV show for kids that is called Pikku Kakkonen. The costumer wished for something that was easy to put on and easy to take of. She also hoped for something that could be from a fairy-tale. During her performance she has to move a lot and do all kinds of moves and tricks, which is why the costume had to be easy to move in. Another important wish from our costumer was that the costume could be washed (at least most of it). I made this costume with my classmate Outi Matilainen.

 

img018
asiakkaalle esitetty kuva ajatellusta asusta / A picture we showed to the costumer when we were thinking about how the outfit would look.
IMG_8542
Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Siili: Siina Hirvonen | Jäni: Sari Kallioranta

 

Tavattuamme asiakkaan ryhdyimme hommiin. Aloitimme puvun alle tulevasta trikoo kerrastosta joka oli tietysti väriltään pukuun sopiva. Nämä vaatekappaleet olivat melko nopeita ja yksinkertaisia ommella. Sitten päästiinkin päällä olevan asun kimppuun joka koostui kahdesta osasta: Ensimmäinen osa on ruumispuku joka on ison college paidan tyyppinen vaate. Toinen osa on piikkipuku, joka on asun päällimäinen kerros ja siihen kuulu huppu ja tyllistä muodostetut piikit. Nämä kaksi osaa kiinnitettiin toisiinsa tarranauhoilla, jotta puvussa esiintyminen olisi helpompaa. Ruumis- ja piikkipuku valmistettuun fleecekankaasta joka tuettiin puuvillalla.

 

After meeting with out costumer, we started working on the actual costume. First we made two pairs of stretchy pants and shirts to wear under the costume. These pieces were quite easy and quick to make. Then we got to the part of the costume that came on top of the stretchy pants and the shirt. There wast the hedgehogs ”body” and on top of that we added another piece of clothing that had the spikes. These two pieces were attached to each other with velcro so performing and moving in the costume would be easier. The spikes are made of  tulle and the the ”body” was made of fleece.

 

20160121_132604

 

IMG_8538
Vaokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Siili: Siina Hirvonen | Jänis: Sari Kallioranta

Tätä asua oli mukava tehdä yhteistyönä toisen opiskeljan kanssa, sillä kaikki asiat voitiin pähkäillä yhdessä ja samalla tavalla kaikki matkalla eteen osuneet pienet töyssyt ylitettii yhdessä. Kun otti pikku virheet huumorilla, oli myös paljon helpompi lähteä korjaamaan niitä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ja sellainen johon asiakaskin olisi tyytyväinen. Positiivisella mielellä tein tätä asua loppuun saakkaa, vaikka loppusuoralla aikataulu alkoi olla melko kireä. Lopulta deadline kuitenkin saavutettiin ja asu saatiin ajoissa valmiiksi ensiesiintymiseensä.

Siilin piikit on tehty neliön mallisista tyllipaloista joita on kiinnityksen jälkeen vielä leikelty piikkimäisemmiksi. Sekaan laitettiin myös heijastin nauhaa, jotta se välähtelisi valon osuessa siihen.

 

It was nice to make this costume with another student, because everything could be figured out together. When we had humor about small obstacles on the way, it was easier to move on to fixing them so the final result would be the best possible for us and the costumer. I was positive about making this costume until the end, even though the deadline was getting closer pretty fast. Nevertheless, we were able to get the costume done on time for its debut.

We made the hedgehogs spikes out of square shaped pieces of tulle that we trimmed after attaching them.  We also put short pieces of reflective tape here and there to catch the light on stage.

 

IMG_3711

IMG_3716

 

Hauskana yksityiskohtana valmistimme ja lisäsimme muutaman lehden siilin piikkeihin ikään kuin se olisi juuri tallustellut lehtikasan läpi.

 

As a fun detail, we made some leaves that we sewed on the spikes. As if the hedgehog had just walked out of a pile of leaves.

 

IMG_3714

 

Saamamme palautteen mukaan siilipuku sai hyvän vastaanoton ensiesiintymisessään niin aikuisilta kuin lapsiltakin!

 

According to the feedback we got, the costume was well recieved by children as well as adults!

 

IMG_8513
Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Siili: Siina Hirvonen | Jänis: Sari Kallioranta
IMG_2539
Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Siili: Siina Hirvonen
IMG_2554
Valokuvaaja: Ann-Kristina Al-Zalimi | Jänis: Sari Kallioranta | Siili: Siina Hirvonen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s