Juhlapuku / A full dress

Vihdoin! Koulutyönä tehty juhlapuku (toiselta nimeltään ikuisuusprojekti) tuli lopulta valmiiksi joululomalla! Tänä talvena on ollut niin monta projektia työn alla samaan aikaan, että sen valmistuminen oli hitaampaa. Nyt voin kuitenkin ruksata juhlapuvun tehtävälistalta ja jatkaa muita juttuja :). Kankaat on siis hankittu Toijalan kangastukusta, mistä löysin onnekseni juuri sen värisen kankaan kuin halusin. Tämän mekon yläosan olen siis kokonaan kirjonut käsin ja aikaa siihen meni suurin piirtein se 100 tuntia. Pikku juttu! Moni sitä ennusteli, että epätoivo iskisi jossain kohtaa, mutta onneksi kirjominen osoittautuikin olevan ihan rentouttavaa ja samalla koukuttavaa.

Halusin tehdä kauniin vaatteen, johon voisin kirjomalla tehdä uuden pinnan kankaaseen ja  halusin pohjalle kirkkaan, ehkä jopa vähän yllättävän värin. Juhlapuvun tekemisessä parasta on ehdottomasti se miten sitä suunnitellessa mahdollisuudet on rajattomat (tietyn aikarajan sisällä tietenkin).

(Lisää lähikuvia kirjonnasta / More close-up of the embroidery)

Finally!  The full dress that I’ve been working on at school ( that was also called the never-ending project) was eventually finished during the holidays. This winter I’ve been working on many projects at the same time, which is why it took this long. However, now I can cross it off from my to-do list and get on with my other projects :). I got my fabrics from a fabric wholesale in Toijala and I was really lucky to find the exact color I was looking for. I embroidered the bodice of the dress by hand and it took about a 100 hours. Piece of cake! Many were waiting for the despair to hit me at some point but as luck would have it, the embroidering turned out to be pretty relaxing and somewhat addictive as well.

I wanted to make a beautiful garment, to which I could create a new surface with embroidery. I also wanted to choose a color that is bright and maybe a little unexpected. The best part about making a garment like this, is how you have endless possibilities when you design something like this (except for a possible deadline that might limit you though).

 

DSC_0328

 

Ompelu menikin jo paljon nopeammin, mutta olihan tässäkin vaatteessa pari itselle uutta ja haastavaa rakennetta, joista en ensimmäisellä kerralla selvinnyt ihan niin nopeasti (tai nätisti). Loppuun asti kuitenkin selvittiin ja lopputulos on omasta mielestä ihan onnistunut.

Sewing the dress into one piece was a lot faster even though there were some parts that were more challenging and took more time. But for what it’s worth, I made it and I’m actually quite happy with the end result.

 

DSC_0345

 

 

Kuvien maiseman olin miettinyt jo ennen mekon valmistumista ja sitä varten jäin odottelemaan lumisateita. Kun vihdoin alkoi pyryttää piti alkaa pitää silmällä aurinkoisia päiviä. Kahtena eri päivänä kävin kuvaamassa ja tämä on mielestäni mainitsemisen arvoinen asia sillä näitä kuvia varten on paleltu -25 ja -10 asteen pakkasissa! Mutta mitäpä sitä ei tekisi valokuvan eteen. Parempiakin kuvia voisi olla, mutta siinä kohtaa kun jäätyneitä varpaita ei enään tuntenut, päätin että nämä kelpaavat :D. Kiitokset Outille, joka paleli kanssani ensimmäisten kuvausyritysten aikana!

DSC_0317

I had already decided what kind of a background I wanted for these pictures so I had to wait for some snow. When it was finally white I started to keep an eye out for sunny winter days. I took pictures on two different days and I think it’s worth mentioning since I was freezing for these pictures when it was  25 and 10 degrees below zero! What wouldn’t I do for a picture. The pictures could have been better but I decided I would just have to work with what I got because I couldn’t feel my toes anymore :D. Thank you to Outi, who was freezing with me for some of the pictures!

 

DSC_1644

Sit vielä vähän Suomen talvimaisemaa tähän loppuun :).

And finally, I want to end this post with a Finnish wintery landscape 🙂

DSC_0338

 

6 kommenttia artikkeliin ”Juhlapuku / A full dress

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s